Tilbage til forsiden
Søg her: 
Skulpturer Malerier Keramik
 
Figurative skulpturer
Cobra

Skabelsesår:
1991
Opsat år:
1991
Materiale:
Bronze
Dimensioner:
h 90,5 cm

Adresse:
Herregårdsvej 30
4000 Roskilde

Placering:
Himmelev Gymnasium, haven
(se interaktivt kort nedenfor - klik her)
Tilgængelig:
Døgnet rundt

Jørn Bromanns bronzeskulptur "Cobra" er udført i et stramt og enkelt formsprog. Skulpturen er symmetrisk med en tydelig markering af forsiden, bagsiden og de to profiler. I den abstrakte slanges hoved mødes figurens vigtigste linier og flader. Cobra forener på raffineret vis geometriske konstruktioner med stiliserede organiske former og giver bl.a. associationer til ægyptisk kunst.


Tilhører Himmelev Gymnasium


Kunstneren
Jørn Bromann (født 1952)
Uddannelse:
Billedhugger, der blev uddannet ved Skolen for Brugskunst i 1969-74. Han studerede hos Erling Frederiksen og Helge Bertram ved Kunstakademiet i København i 1975-82. Bromanns stil er inspireret af naturen med et kubistisk præg.

Jørn Bromann tegner i en spinkel, følsom og brudt streg, tydeligvis inspireret af naturen, og med et kubistisk præg. B.s skulpturer er bl.a. i bronze, marmor, gips og karton. De er enkle, lette, grænsende til det flygtige, ofte med hvidt involveret som et lysende punkt eller en flade. Formerne er abstrakte men med klar symbolsk betydning. En cobra udvikler sig fra en hæklenål og står sitrende i bronzen, englens blik i en bebudelse bliver til en spændt streng mellem to kasseformer igennem den mandorla, der spiller en stor rolle i B.s kunst.

Læs mere om Jørn Bromann (født 1952) her