Tilbage til forsiden
Søg her: 
Skulpturer Malerier Keramik
 
Nonfigurative skulpturer
Lenticularis

Adresse:
Skomagergade
4000 Roskilde

Placering:
I luften over Skomagergade
(se interaktivt kort nedenfor - klik her)
Tilgængelig:
Døgnet rundt

Gunver Hansen blev bedt om at udarbejde et forslag til en fornyelse af belysningen i Skomagergade. Forslagene indeholdtbl.a. ”Lenticularis” lysekronerne, som derefter blev udvalgt.

Man ønskede en form for belysning som ikke blot kunne være til glæde om natten - men også om dagen. Samtidig ønskede man en moderne udformning for at vise at i Roskilde går Middelalder og nutid hånd i hånd.
Lenticularis er store linseformede ”skyer” som opstår ved specielle vejrforhold. Lamperne er udført af spejlende rustfrit stål og med indbyggede lyspunkter af fiberoptik. Om dagen ses i spejlbilleder af hele gaderummet. Om aftenen træder et mylder af funklende lyspunkter frem, så de ses som lysende natteskyer.

Lamperne er unikke og det var nødvendigt at få selve stålskallerne lavet i Sverige idet der ikke findes maskiner i Danmark som kan presse stål i den tykkelse.
Tilhører: Roskilde HandelsstandKunstneren
Gunver Hansen
Uddannelse:
Gunver Hansen er en uddannet belysningsarkitekt
Arkitekt MAA ELDA, som har tegnestue i København.

Han arbejder med planlægning af indendørs og udendørs belysningsprojekter samt design af belysningsarmaturer. Gunver Hansen er desuden belysningsskribent, og beskæftiger sig især med fagartikler.

Læs mere om Gunver Hansen her