Tilbage til forsiden
Søg her: 
Skulpturer Malerier Keramik
 
Lone Høyer Hansen (født 1950)

Født år:
1950

Uddannelse:
Billedhugger, som er uddannet på Kunstakademiet i København under Willy Ørskov i 1980-83. Høyer Hansen har desuden gået på kunstpædagogisk skole og modtaget undervisning af Helge Bertram i 1983-85. Herefter underviste hun bl.a. på Kunstakademiet i 1989 og fra 1993 er hun medlem af Akademikerrådet.

Lone Høyer Hansens udgangspunkt er dels minimalismens ikke-hierarkiske organisering af objekter, dels skulpturen som materialiseret form og kunstnerisk handling i rummet. Skulpturernes overflade fremtræder som oftest med de valgte materialers egenart træuld, ready-mades, gips, bronze, beton, stof. Overfladen, og dermed formen, fastholdes i sin tilblivelse. Ofte arbejder H.H. i værkgrupper. Således fremstår den enkelte skulptur autonomt samtidig med, at den indgår i en dialog med andre skulpturer, med rummet og beskueren. Omverdenen i alle dens aspekter inddrages i refleksionen forud for skulpturen, også den vestlige skulpturtradition. Siden begyndelsen af 1980erne har H. sideløbende skabt skulpturelle scenografier, videoer og kombineret det skulpturelle sceneri med diasprojektion. I første del af 1980erne arbejdede hun med en dekomposition af ready-mades fra især den kvindelige erfaringsverden. Derpå fulgte grupper af skulpturer. Størrelsesmæssigt var de udført enten i forhold til fuld menneskestørrelse eller til håndens.

Udstillinger:
Kunstnernes Efterårsudstilling 1981; Charlottenborg Efterårsudstilling 1987; Skulpturens Tid, Sophienholm, 1987; Carrefour des régions d´Europe, Rennes 1988;Galleri Sct. Agnes, Roskilde 1982; Fortabelse, Willumsens Museum, Frederikssund 1991.

I Roskilde Kommune har vi registereret 1 værk af Lone Høyer Hansen (født 1950):
 
Bronze:
Tilhører: Andelsboligforeningen Af 1899
Læs mere...
Kvindeskulpturer