Tilbage til forsiden
Søg her: 
Skulpturer Malerier Keramik
 
Peter Hentze (født 1943)

Født år:
1943

Uddannelse:
Billedhugger, som er efter Askov Højskole i 1963-64, gik på Kunstakademiet i København i 1964-70 og modtog undervisning af Dan Sterup Hansen. Peter Hentze har aldrig begrænset sig til blot ét materialevalg, da han har skabt værker af alt lige fra nylonstrømper til jerntråd og polyretan. Udover skulpturer er han også grafiker med forkærlighed for det stiliserede figurative i form af mennesker og dyr samt arketypiske og ornamentale planter.

Peter Hentzes værker er kendetegnet af virtuositet og vidtfavnende skabertrang uanset om det drejer sig om skulpturer i gips, nylonstrømper, jerntråd, træ, polyuretan m.v., om grafiske arbejder, tegninger eller malerier i stærke neonfarver. Stiliserede dyr, oftest fugle, menneskefigurer med arketypisk karakter og ornamentale planter er hovedelementerne i H.s rige fantasiverden. Med få sikre streger er han i stand til at gengive hovedkarakteristika hos et dyr eller en plante. Gentagelse af motivet giver hans værker et dekorativt præg, men gør dem aldrig monotone.

Udstillinger:
Kunstnernes Efterårsudstilling 1964; Charlottenborgs Forårsudstilling 1966-70; Den Frie Udstilling, 1971; Koloristerne 1972-94; Figurative fabulanter, Nikolaj, København 1982; Sophienholm 1973; Kunstindustrimuseet, 1981; Palæet (Palæfløjen??), Roskilde, 1989.

I Roskilde Kommune har vi registereret 1 værk af Peter Hentze (født 1943):
 
Granit:
Tilhører: Roskilde Kommune
Læs mere...
Brønd med skulpturgrupper